İşitme Cihazı Türleri
İşitme Cihazı Türleri
İşitme cihazlarının bir çok farklı türü bulunmaktadır. İşitme kaybı düzeyi, estetik tercihler, yaşam tarzı ihtiyaçları ve bütçe gibi faktörler işitme cihazı tercihinizi etkiler. Gelişmiş son teknoloji ürünü dünya markası işitme cihazlarını bütçenize uygun fiyatlarla sunuyoruz.
Tam kanal içi (CIC) işitme cihazları ufak işitme cihazı arzu edenler için ideal seçimdir. Kulağınızın şekline ve ebatına bağlı olarak, CIC işitme cihazları neredeyse hiç görünmeyecek şekilde kulak kanalınızın içine oturacak şekilde tasarlanabilirler. Tam kanal içi işitme cihazları minik bir misina yardımıyla çıkarılabilir. Son yıllarda gelişen teknoloji ile CIC işitme cihazlarından daha küçük olan IIC işitme cihazları üretilmiştir. Kulak kanalı uygun olan hastalarda hiç gözükmemektedir.
Kanal İçi (ITC) işitme cihazları kulak içi cihazlardan daha küçük bir gövde yapısına sahiptir. Cihaz kulak kanalının içine sıkı bir şekilde oturur. Yalnızca 45° görünme açısına sahiptir.
Kulak İçi (ITE) işitme cihazları bir çok işitme kaybına uyumludur. Kulak içi işitme cihazların kalıbı, kulak şeklinize tam oturması için size özel olarak üretilir ve kulak kepçesini tümüyle kaplarlar. Pil doğrudan cihaz üzerinde yer alan yuvaya yerleştirilir ve kolaylıkla minik bir mıknatıs yada el aracılığı ile çıkarılır. Günümüzde neredeyse hiç kullanılmazlar. Kullanıcının kulak kanalının aşırı dar olması sonucu başta hoparlör vb. parçaların kanala girememesi sebebi ile oluşan zorunlu durumlarda tercih edilirler.
Kulak Arkası (BTE) işitme cihazları, cihaz ve kulak kalıbı olmak üzere iki kısımdan oluşur. Cihazın işlediği ses sırasıyla boynuz ve kalıpta bulunan hortum vasıtasıyla kulağa aktarılır. Kulak arkası işitme cihazları tüm cihaz tipleri arasında en eski, fakat en çok tercih edilen cihaz tipidir. Performansa ve kullanışlılığa önem veren her yaşta bireyin tercihidir. En büyük avantajı tüm işitme kayıpları için dizayn edilmesi ve cihaz kulak arkasında kaldığı için kulak kiri ve nemden etkilenmemesidir. Bu yüzden sağlam ve uzun ömürlüdür. Son yıllarda dijital modelleri sayesinde ses kontrolü tamamen otomatik olarak yapılabilmektedir. Pil ömrü ise diğer modellere göre daha fazladır
Kulak arkası Receiver (RITE) işitme cihazlarında, kulak arkası cihazlardan farklı olarak ses üreten hoparlör kulak içinde yer alır. Bu sayede cihazın tasarımı kulak arkası cihazlara kıyasla daha küçük ve hafiftir. Cihaz gövdesinde işlenen dijital ses sinyalleri ince bir kablo ile kulak içindeki hoparlöre iletilir.